Jolanta Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 SKLADNIKI: 4 kotlety schabowe 25dag.pieczarek 4 zabki czosnku 2 szkl. bulionu(moze byc grzybowy) 1/2szkl. gestej smietany 10dag.sera zoltego WYKONANIE: Kotlety schabowe rozbic tluczkiem oproszyc sola i pieprzem nastepnie obtoczyc w mace i smazyc na oleju.Usmazone kotlety przelozyc do rondla zalac bulionem i dusic.Pieczarki pokroic w plastry czosnek przecisnac przez prase i dodac do schabu. Dusimy to wszystko ok.1 godz.Wrazie czego dodajemy wody.Kiedy wszystko jest miekkie zdejmujemy z ognia i zabielamy smietana.Ser zolty scieramy na duzych oczkach i laczymy z cieplym sosem. Mysle ze to danie moze znajdzie sie na Wielkanocnym stole :grin: !! ZYCZE SMACZNEGO!!!!!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.