Skocz do zawartości

Tort bezowy


Rekomendowane odpowiedzi

40 dag bezów 2 szklanki słodkiej śmietanki 18% 2 torebki cukru waniliowego 2 łyżeczki cukru pudru 4 łyżki zelatyny sok z 1/4 cytryny 1 puszka ananasa 2 pomarańcze 6 mandarynek 1 kiwi 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady Przygotowanie: Pomozrańcze i mandarynki umyć, obrać ze skórki i podzielić na cząstki. Kiwi umyć, obrać i pokroić w plasterki. Ananasy osączyć na sitku. Żelatynenamoczyć w 3 łyżeczkach zimnej wody, a gdy napęcznieje podgrzać n małym ogniu, stale mieszając, aż się całkowicie rozpuści. Śmietanę ubić dodając pod koniec ubijania cukier puder i cukier waniliowy oraz po kropelce rozuszczona żelatynę i sok z cytryny. Na paterze lub durzym talerzu układać warstwami: bezy, owoce i bitą śmietane. Udekorować startą na tarce czekoladą i kiwi. Schłodzić 2-3 godziny w lodówce.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 3 lata później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.