Skocz do zawartości
Agusia

Przepyszna Sałatka Szwedzka, Słodko- Kwaśna

Rekomendowane odpowiedzi

5 kg ogorkow-pokroic w talarki 1/2 l octu 1/2 kg cebuli-pokroic w poltalarki 1 1/2 szklanki cukru 2 nieduze garscie soli garsc zielonego kopru Dodatkowo: na kazdy sloik: ziele angielskie, lisc laurowy,pieprz ziarnisty-po kilka ziarenek, gorczyca-po kilka ziarenek Ogorki i cebule wymieszac z sola, cukrem, octemi zostawic na 12 godzin.Z posiekanym koprem wymieszac bezposrednio przed wlozeniem do sloikow. Wymieszac z powstala zalewa i nakladac do sloikow razem z przyprawami. Pasteryzowac ok. 5-10 min.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Bardzo lubię tę sałatkę. Czy to jest oryginalny przepis? Ogórki nie obiera się ze skórki, prawda? Dziękuję i pozdrawiam. :oops: :oops: :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

tak,tak ogorki sa nieobierane! Sezon ogorkowy przed nami! Moja rodzinka bardzo lubi te salatke!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Czy nie powinno się dodać do tej sałatki oleju? Czy ktoś już robił tę sałatkę?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Reni, robię podobną sałatkę ale w moim przepisie jest 1 kg cebuli, 3 łyżki cukru i szklanka oleju. Bez oleju jeszcze nie robiłam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzięki Basiu! Dołożę w takim razie jeszcze cebuli i dodam olej. ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Agusiu bardzo dziękuję za przepis. Ogóreczki wyszły pyszniutkie, jak na mój smak w sam raz. ;) Wcześniej robiłam sałatkę szwedzką ale z innego przepisu i była jakby to nazwać trochę "uboższa" w smaku ;) Dzięki za przepis! Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

 A dodawałaś Kryniu olej? Ja dałam pół szklanki. Jakoś brakowało mi go w tym przepisie. Pozdrawiam. Renata

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie. Właśnie nie dodawałam oleju, ale te z przepisu Agusi i tak wyszły dobre. Ale chyba będę jeszcze dorabiała kilka słoiczków to spróbuję z olejem. Pozdrowionka!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.