andy8 6 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Maj 2008 Robiłam sernik ponownie tym razem zrobiłam na herbatnikach i smakował mi o wiele lepiej niż na biszkoptach,teraz będę go robić tylko na herbatnikach ale to jest tylko moje zdanie piszę tylko dla tych którym biszkopty nie podchodzą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość agnolc Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Wrzesień 2008 Dla wszystkich poszukiwaczy jogurtów bałkańskich;są w netto.Dzis zrobiłam pierwszy raz mało opadł ale niestety sie lekko przypalił przesadziłam z temperatura.Jutro robie znowu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ala291 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Wrzesień 2008 Nie musza być wcale jogurty bałkańskie! Od samego początku piekę ten sreniczek, tylko na jogurtach naturalnych -bałkańskich też nigdzie nie mogłam dostać- i jest suuuuuuuuuuuuuuuper :) :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zebcia 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Październik 2008 I ja dziś piekłam ten serniczek. Pyyyyyyyyyszny tylko niestety opadł, ale nie poddaję się jutro lecę po ten sernix i próbuję dalej :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zebcia 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Październik 2008 Dopiero wczoraj upiekłam ten sterniczek dodając sernix i bezproblemowo wyszedł, a do tego zanim się obejrzałam zniknął ze stołu. Dzięki dziewczyny za wszelkie podpowiedzi. Zaczyna mi się podobać pieczenie z Wami:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaliope 13 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Maj 2009 Upiekłam ten sernik i wszyscy się zachwycali. Bardzo smaczny! Użyłam jogurtów naturalnych a na wierzch ugotowałam polewę. Serniczek jest delikatny w smaku i puszysty jak pianka. Następnym razem spróbuję z rodzynkami. Dziękuję Autorce za przepis i pozdrawiam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andy8 6 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Maj 2009 Kaliope ale ładnie wyrośnięty ja robię go od jakiegoś czasu na herbatnikach i bardziej mi taki smakuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaliope 13 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Maj 2009 Dziękuję :D Wyrósł rzeczywiście ładnie, później troszeczkę opadł ale w smaku pierwszorzędny :D Spróbuję z herbatnikami następnym razem i wtedy też dam rodzynki. Pozdrowienia Aniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beatusek 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Czerwiec 2009 Dziękuję za rewelacyjny przepis. :shock: Załączam zdjęcie :-? Pozdrawiam Beata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fredzia 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Kwiecień 2010 Witam. Znalazłam w sklepie jogurt z danona-Grecki jest Bardzo gesty.Upiekłam sernik,opadł mi ale tylko 1 cm.Zaraz bedziemy go konsumować z kawusią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monia79 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Wrzesień 2010 Po tylu pochwałach upiekłam ów sernik i muszę powiedzieć , że ......niebo w gębie :wink: Użyłam dwóch rodzai jogurtów jeden bałkański a drugi śródziemnomorski i zrobiłam na kruchym spodzie. We wcześniejszych postach jest problem opadania sernika, piekarnik otwieram dopiero po 20 minutach od wyłączenia na 10-15 minut i z powrotem zamykam zostawiam sernik do całkowitego wystygnięcia. Gorąco zachęcam do spróbowania przepisu , naprawdę warto. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ala291 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Wrzesień 2010 monia79, piękny serniczek:) od dłuższego czasu piekę ten "serniczek" i dodaję teraz jogurty, jakie mam akurat w lodówce i wychodzi zawsze ;) prosty,szybki i niedrogi przepis na wspaniałe ciasto zwane "sernikiem" , nie zdarzyło mi się jeszcze żeby opadł, zawsze jest ładnie wyrośnięty,przepis wart wypróbowania i przy braku sera na sernik, śmiało można własnie taki "serniczek" upiec :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
avva3 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Grudzień 2010 witam!!!przepis super,naprawdę godny polecenia... mam jedno pyt czy mozna do niego dodac, np rodzynki skorkr pomaranczowa obawiam sie nze moze opasc lub nie byc tak puszysty?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ania 80 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Luty 2011 dziewczyny dziekuje za pochwaly, zgadza sie serniczek jest pyszny wszystkim smakowal, napewno jeszcze upieke. figiel kapiel wodna to poprostu do wiekszej blaszki niz ta w ktorej pieczesz sernik wlewasz troche wody i wstawiasz w nia te z sernikiem i do piekarnika Piekłam ten sernik kilka razy i poprostu pycha .Wszystkim smakuje.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach