Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
Kasiulek

Sernik Z Jogurtu

Rekomendowane odpowiedzi

Robiłam sernik ponownie tym razem zrobiłam na herbatnikach i smakował mi o wiele lepiej niż na biszkoptach,teraz będę go robić tylko na herbatnikach ale to jest tylko moje zdanie piszę tylko dla tych którym biszkopty nie podchodzą

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość agnolc

Dla wszystkich poszukiwaczy jogurtów bałkańskich;są w netto.Dzis zrobiłam pierwszy raz mało opadł ale niestety sie lekko przypalił przesadziłam z temperatura.Jutro robie znowu.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie musza być wcale jogurty bałkańskie! Od samego początku piekę ten sreniczek, tylko na jogurtach naturalnych -bałkańskich też nigdzie nie mogłam dostać- i jest suuuuuuuuuuuuuuuper :) :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dopiero wczoraj upiekłam ten sterniczek dodając sernix i bezproblemowo wyszedł, a do tego zanim się obejrzałam zniknął ze stołu. Dzięki dziewczyny za wszelkie podpowiedzi. Zaczyna mi się podobać pieczenie z Wami:)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Upiekłam ten sernik i wszyscy się zachwycali. Bardzo smaczny! Użyłam jogurtów naturalnych a na wierzch ugotowałam polewę. Serniczek jest delikatny w smaku i puszysty jak pianka. Następnym razem spróbuję z rodzynkami. Dziękuję Autorce za przepis i pozdrawiam :D post-8290-1242036960_thumb.jpg post-8290-1242037010_thumb.jpg post-8290-1242037064_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kaliope ale ładnie wyrośnięty ja robię go od jakiegoś czasu na herbatnikach i bardziej mi taki smakuje :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję :D Wyrósł rzeczywiście ładnie, później troszeczkę opadł ale w smaku pierwszorzędny :D Spróbuję z herbatnikami następnym razem i wtedy też dam rodzynki. Pozdrowienia Aniu.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam. Znalazłam w sklepie jogurt z danona-Grecki jest Bardzo gesty.Upiekłam sernik,opadł mi ale tylko 1 cm.Zaraz bedziemy go konsumować z kawusią.

post-5207-1271853164_thumb.gif

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Po tylu pochwałach upiekłam ów sernik i muszę powiedzieć , że ......niebo w gębie :wink: Użyłam dwóch rodzai jogurtów jeden bałkański a drugi śródziemnomorski i zrobiłam na kruchym spodzie. We wcześniejszych postach jest problem opadania sernika, piekarnik otwieram dopiero po 20 minutach od wyłączenia na 10-15 minut i z powrotem zamykam zostawiam sernik do całkowitego wystygnięcia. Gorąco zachęcam do spróbowania przepisu , naprawdę warto. Pozdrawiam post-4104-066787300 1284969745_thumb.jpg post-4104-033273200 1284969815_thumb.jpg post-4104-094665800 1284969868_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
monia79, piękny serniczek:) od dłuższego czasu piekę ten "serniczek" i dodaję teraz jogurty, jakie mam akurat w lodówce i wychodzi zawsze ;) prosty,szybki i niedrogi przepis na wspaniałe ciasto zwane "sernikiem" , nie zdarzyło mi się jeszcze żeby opadł, zawsze jest ładnie wyrośnięty,przepis wart wypróbowania i przy braku sera na sernik, śmiało można własnie taki "serniczek" upiec :wink:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

witam!!!przepis super,naprawdę godny polecenia... mam jedno pyt czy mozna do niego dodac, np rodzynki skorkr pomaranczowa obawiam sie nze moze opasc lub nie byc tak puszysty??

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

dziewczyny dziekuje za pochwaly, zgadza sie serniczek jest pyszny wszystkim smakowal, napewno jeszcze upieke.

figiel kapiel wodna to poprostu do wiekszej blaszki niz ta w ktorej pieczesz sernik wlewasz troche wody i wstawiasz w nia te z sernikiem i do piekarnika

Piekłam ten sernik kilka razy i poprostu pycha .Wszystkim smakuje.Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.