Skocz do zawartości

Mus Z Kurczaka


grumko

Rekomendowane odpowiedzi

Mus z kurczaka - Chicken mousse

Przepis ten znalazłem w książce pt. "Nie tylko o hamburgerze", a poświęconej kuchni amerykańskiej.

Składniki

2 szklanki zmielonego gotowanego mięsa z kurczaka

(w naszym przypadku były to 3 udka z kurczaka)

1/2 szklanki majonezu

2 łyżki soku z cytryny

3/4 szklanki drobno startego selera

3/4 szklanki gęstej śmietany

półtorej łyżki żelatyny

1/2 szklanki rosołu z kurczaka

sól i pieprz

Połączyć i wymieszać mięso z kurczaka, majonez, seler i sok z cytryny.

Dodać śmietanę i przyprawy. Zmiękczyć żelatynę w małej ilości zimnego rosołu, a następnie rozpuścić ją w gorącym rosole.

Ostudzić i dodać do wcześniej przygotowanej masy.

Całośc przełożyć do formy.

Schłodzić do stężenia - zwykle jemy to następnego dnia po przygotowaniu.

post-5244-1177402886_thumb.jpg

Smacznego!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.