aska1985 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2005 :) CIASTO: 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli POZA TYM: 2 galaretki truskawkowe 2 torebki śnieżki do ubijania z mlekiem 1 kg truskawek może być mniej lub wiecej Przygotowanie: CIASTO; białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodawać kolejno żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cały czas mieszając wylać na blaszke wyłożoną pergaminem, upiec i po wystudzeniu pokroić w kostke 2-2 cm. KREM: Galaretki zalać wodą ( połowa jak na opakowaniu) wystudzic dosyć dobrze, ale żeby się nie stężała. Śnieżkę ubić wg przepisu na opakowaniu i wymieszać ze schłodzoną galaretką. Do dużej miski wsypać pokrojony biszkopt, truskawki i wlać mase galaretkową, wymieszać delikatnie. Wyłożyć wymieszaną masę w średnią szklaną blaszkę lub w dużą tortownicę. Wszystko lekko ugnieść i wyrównać powierzchnie tak aby masa galaretkowa przykryła ciasto i truskawki. Wstawić torcik do lodówki na całą noc do stężenia. SMACZNEGO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.