basga Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 1 kg rabarbaru-obrać i pokroić. ciasto: 4 jajka 1 szkl mąki 1 szkl cukru 1 łyżeczka proszku 1-2 łyżki kakao Jajka ubić z cukrem,dodać mąkę z proszkiem i kakao,delikatnie wymieszać i wylać do formy. Na ciasto wyłożyć rabarbar. Piec w 160*C a po wyrośnięciu w 180*C około 30-40 min,najlepiej sprawdzić patyczkiem. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem i zajadać. Ciasto orzeżwiające a prościutkie do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolanta Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Ale smacznie wyglada na nastepny weekend upieke chyba z twojego przepisu bo uwielbiam rabarbar :razz: Piklam podobny ale ze sliwkami -rewelacja!!!Pozdrawiam :razz: [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.