Katarzyna Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Przepis wyczytany z kalendarza Solidną garść pociętych liści pokrzywy zalać butelką czerwonego wina gronowego najlepiej domowej roboty. Osłodzić kilkoma łyżkami miodu wielokwiatowego. Odstawić na 24 godziny, potem gotować na małym ogniu pod przykryciem, nie dopuszczając do wrzenia 5-10 minut. Odcedzić. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu. Pić profilaktycznie codziennie 3 małe kieliszki. Jeżeli wino chcemy przechować dłużej, nie słodzimy. Miód dodajemy dopiero przed użyciem. Po trzech tygodniach zrobić kiludniową przerwę i kurację powtórzyć. Na zdrówko !!! :grin: Ja oceniam to winko na 4 piłam lepsze no ale to ma pomagać. :razz: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 A ten "spory pęk świeżego ziela " to czego? bo pokrzywy garść, a zielsko jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 10 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Witaj Ali! Masz rację przepisałam tak jak było w przepisie :razz: , zaraz poprawiam, ja zalewam garść pokrojonych listków. Przepraszam i pozdrawiam :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Dzięki, pozdrawiam również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wtalar Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Bardzo ciekawa nalewka Pozdrawiam :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katarzynka Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Chętnie bym spróbowała :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.