ada5 Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Mam płaty makaronowe typu "lazanie", może ktoś wie co z tego zrobić i przede wszystkim jak? Proszę o przepis i z góry dziękuję. Pozdrawiam wszystkich.!!!! Cytuj
Justyna.K Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 znalazłam coś takiego może się przyda szczerze to ja lazani też jeszcze nie robiłam . [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
basga Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Ja robiłam taką z mięskiem mielonym i sosem pomidorowym,posypaną serem ale na większości opakowań jest przepis na potrawę. Cytuj
ada5 Opublikowano 10 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 cześć basqa!!! Rzeczywiście przepis na opakowaniu jest, tylko nie po polsku. Problem w tym że nie wiem czy te płaty gotować jak makaron, czy nie. Cytuj
apsik Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Robiłam lazanię z przepisu siostry Leonilli z radia. Makaron przekładany był dwoma sosami pomidorowo-mięsnym i beszamelowym,pamiętam że sypałam też serem a na wierzch dawałam wiórki margaryny. Jeżeli chciałabyś ten przepis to ja poszukam [bo dawno nie robiłam] i podam ci po godzinie 20,jak jesteś zainteresowana to odpisz. Cytuj
basga Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 I tu jest dylemat,bo są różne wersje,to chyba zależy od makaronu,ja osobiście je trochę gotowałam tylko potem był problem, bo trzeba było je rozłożyć by się nie posklejały ale gdy w przepisie jest sporo sosu to one w nim się ugotują nawet gdy użyje się surowego makaronu,tak też jest podane w drugim linku od Justyny. Cytuj
apsik Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Ja Basiu jak robiłam to trochę podgotowałam ,ale trzebabyło go póżniej rozkładać. Cytuj
ada5 Opublikowano 10 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Jaśli możesz to znajdż ten przepis, nie spiesz się. Dziś już nie będzie robiona. Może jutro. Dzięki!!! Cytuj
apsik Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Ada podam ci jutro rano. :razz: :) :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi