Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

2 opakowania śnieżki 1 1/2 szklanki mleka 1 szklanka smietany kremówki 3 jaja niepełna szklanka cukru Śnieżki zmiksować z zimnym mlekiem i połączyć z ubitą śmietaną. Zagotować cukier z dwiema łyżkami wody i cieńkim strumieniem wlewać, cały czas miksując, do ubitych uprzednio jaj. Połączyć obydwie masy, włożyć do plastikowego pojemnika i włożyc do zamarżalnika na 24 godz. podawać przybrane bakaliami lub owocami.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

a własnie miałam zamiar wstawić identyczny przepis :wink: pewnie jest on z poradnika domowego, bo ja mam tylko strone i nie wiem dokładnie skad ona jest :wink: ale lody są wysmienite, lepsze niz kupne!! i bardzo łatwo je sie robi! szczerze polecam :wink:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie pamiętam skąd mam przepis, jak by był z poradnika domowego to od razu bym podała na samym początku tak jak robię z innymi przepisami. Dodam jeszcze przepisy na inne lody. Karola dziękuję za polecenie ich i pozdrawiam.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Właśnie zrobiłam te lody i jajka z cukrem ubiłam na parze,potem troszkę przestygły i dodałam je do kremówki zmieszanej ze śnieżkami ubitymi na mleku. Bardzo puszysta masa,jak się zamroża to wkleję fotkę.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Baaaardzo śmietankowe choć troszkę za słodkie. Posypałam pokrojonymi morelami,daktylami,rodzynkami i mielonymi orzechami i mam bakaliowe!

post-4359-1180271314_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Moje kochane, żeby udzielić prawidłowej odpowiedzi musiałabym wpierw zrobić próbę. Dzięki Tobie Basiu próby nie muszę już robić bo wiemy które są bardziej puszyste. Basiu bardzo ładnie się prezentują te lody Dziękuję za wystawienie komentarzy. Pozdrawiam.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zgadzam się z Basgą.Rzeczywiście lody są słodkie i następnym razem raczej dam mniej cukru-myślę,że pół szklanki wystarczy.Jednak dziękuję pani Halinko za przepisik zamieszczony na tej stronce,a tak wogóle ta stronka jest bardzo fajna.Bardzo często tu zaglądam,bo naprawdę warto. :sad:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.