Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
aga0113

Krem Do Ciasta Pysiowo-budyniowy

Rekomendowane odpowiedzi

Krem do ciasta PYSIOW-BUDYNIOWY Budyń DELECTY na 3/4 litra waniliowy lub śmietankowy ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu używając zamiast mleka soku PYSIO. Lekko ostudzonym smarowac ciasta. Smaków jest duzo więc można zrobić dużo kolorowych kremów. Ja użyłam tego kremu na Pysiu zielonym i zrobilam leniwą kremówkę. Na blaszce ułożyłam herbatniki na to lekko ostudzony krem zielony i na to znowu herbatniki. PYCHOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przepis mam od kuzynki przeklada nim biszkopty uzywając kilka kolorów kremów. Ile forumowiczów tyle można zrobić słodkości z tego . :cry: :razz: :razz: :razz: :cry:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Czekam na Wasze opinie, może ktoś sie odważy, bo to dla mnie bardzo dziwny sposób, ale nie twierdze, ze nie jest smaczny...Dajcie znać...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie ma sie co bać :cry: . Eksperyment zaczełam z siostrą na krakresach tak na wszelki wypadek. Potem jak zaczełyśmy próbować zjadłyśmy prawie caly. Ciasteczko było takie winne a użyłam soku zielonego.

Teraz mam zamiar spróbować na biszopcie.

To jest placek Kubuś co pisała iwona30 nie trafiłam na niego wcześniej. Szukałam czegoś pod nazwą Pysio .

http://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...42&hl=kubus

Pisałam o Pysiu bo jest gęściejszy jak Kubuś i lepszy przez to budyń. Pozdrawiam gorąco! :cry:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ZA radą Iny zamieszczam zdjęcia tortu który wykonałam i przełozyłam PYSIOWYM KREMEM. Może kogoś skusi :) ;) :razz:

post-5887-1185489808_thumb.jpg

post-5887-1185489842_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja się zainteresowałam bo ten krem dwukolorowy tak pięknie wygląda i napewno jest smaczny. Koniecznie trzeba wypróbować. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Krem gotowany na soku Pysio jest naprawdę dobry.Placek kubuś już wypróbowałam i bardzo nam smakował.Koleżanka po spróbowaniu od razu chciała odemnie przepis.Zyczę udanego eksperymentowania z kolorami.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Agatko krem jest bardzo smaczny i orzeźwiajacy, dziękuję za przepis i wystawiam ocenę 5. Gotując budyń nie dodawałam cukru. Pozdrawiam

post-2336-1185797490_thumb.jpg

post-2336-1185797515_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Halinko bardzo :-D :-D :-D ale to bardzo dziekuje za 5 i za to że odwazyłas sie wypróbować krem. :D Ciasto Twoje jest kolorowe i samo chce się jesć. Nigdy nie robiłam polewy czekoladowej bo chyba taką zrobiłas zawsze na góre daję krem lub owoce zalane galaretką. Jeszcze raz bardzo dziekuje i bardzo się cieszę. UŚCISKI Agata

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość kataszyna

a gdyby tak ten pysiowy krem jeszcze zmiksować z miękkim masłem?? ciekawa jestem, czy byłby lepszy. bo przecież prawie wszystkie kremy wykonywane z budyniu miksuje się potem z masłem...hmm..zobaczę co z tego wyjdzie :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.