Skocz do zawartości
novijka

Wiosenna Zupa Ze Szpinakiem

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 500g szpinaku ząbek czosnku 150 g szynki drobiowej (w kawałku) 3/4 szklanki śmietany 2 łyżki masła 2 łyżki curry łyżka mąki 4 szklanki bulionu warzywnego (z kostki) sól pieprz Wykonanie: 1. Szpinak opłukać, odciać ogonki. Grubo posiekać. Gotować 2-3 minuty w osolonym wrzatku. Odcedzić. 2. Masło rozgrzać. Podsmażyć w curyy, a następnie dodac czosnek. Smażyć chwilę razem. Dodać szpinak i znowu chwilę smażyć. Doprawić solą i pieprzem. Wlać bulion. Gotować około 20 minut. 3. Śmietanę wymieszać z mąką. Wlać do zupy. Zagotować. Szynkę pokroić w drobną kostkę i rozłożyć na talerze. Zalać zupą. UWAGA! Zamiast szynki do zupy można dodać ugotowane na twardo i pokrojone w ćwiartki lub kostkę jajka albo grzanki. Pzrepis wziełam dawno z jakiejś gazety i od tej pory na stałe zagoscił w moim menu :cry:. SMACZNEGO! Czekam na wasze opinie :cry:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Podobnie robię zupę ze świeżego szczawiu,tyle że nie dodawałam curry.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.