Skocz do zawartości

Parmesan Hash Browns


grumko

Rekomendowane odpowiedzi

Parmesan hash browns i kotlet schabowy z sosem kaparowym

coś w rodzaju olbrzymiego placka ziemniaczanego :grin:

90 dkg ziemniaków zetrzeć na tarce (nie za drobno) i odcisnąć z wody.

Rozgrzać 1/4 szklanki oliwy na patelni i przesmażyć na niej drobno posiekaną cebule przyprawioną solą i pieprzem (3-4 min.)

Cebule dołożyć do ziemniaków (oliwę zachować na patelni) i dodać 20 gram parmezanu, wymieszać.

Na patelnię wlać dodatkowe 2 łyżki oliwy, rozgrzać ją i wyłożyć ziemniaczaną mieszankę, uklepać, przykryć i smażyć na średnim ogniu pod przykryciem jakieś 10-12 minut.

Nastepnie używając talerza przewrócić na drugą stronę.

Podlać brzeg łyżką oliwy i smażyć kolejne 10 minut caly czas pod przykryciem.

Moja uwaga jest taka, że parmezan jest trochę za słabo wyczuwalny, ale to zależy od gustu. Nie mniej następnym razem podwoję jego ilość :lol:

post-5244-1181041652_thumb.jpg

Do tego jedliśmy klasyczne kotlety schabowe z sosem kaparowym: kubeczek jogurtu naturalnego mieszamy z kilkoma łyżkami majonezu. Do tego dodajemy posiekane kapary i doprawiamy pieprzem.

post-5244-1181041803_thumb.jpg

Smacznego!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Oj Grumko! :lol: znowu twoj przepyszny przepis no i oczywiscie juz mam danie gotowe na weekend.Mam jeszcze prosbe odaj jeszcze przepis na salatke ktora serwujesz w tym przepisie bo smacznie wyglada :grin: .Pozdrawiam!!

[LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY]

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Hej Grumko, krotkie pytanko: czy zamiast sera parmesan moge uzyc Pecorino Romano? Moze to nawet lepszy pomysl, bo piszesz ze na twoj gust troche malo tego smaku sera, dlatego zwiekszasz dawke. Pecorino Romano jest troszke ostrzejszy, wiec moze to lepsze?? Nie wiem, doradz. A tak wogole to wyglada superancko!!!! Bede robic go dzis na obiadek. Dzieki.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.