Skocz do zawartości

Placki Po Zbojnicku!


Jolanta

Rekomendowane odpowiedzi

Podam skladniki tak na oko.Danie jest proste w wykonaniu.

Skladniki na placki ziemniaczane:

ziemniaki

cebula

maka pszenna

jako

sol i pieprz

Skladniki na gulasz:

Pol kilo miesa wieprzowego lub wolowego

duza cebula

kilka pieczarek

lyzka koncentratu pomidorowego

przyprawy jak kto lubi

papryka ostra

Ziemniaki zetrzec na malych oczkach dodac jajko, make, starta cebule i przyprawy wszystko dokladnie wymieszac.Smazyc na duzej patelni placki ziemniaczne.

Miesko pokroic w kostke podsmazyc na patelni nastepnie przelozyc do garnka.Do mieska dodac przesmazona cebule i pieczarki.Mozna rowniez dac marchewke.Wszystko zalac woda i gotowac do miekkosci doprawic do smaku.Gulasz musi byc pikantny.Gdy miesko bedzie miekkie zagescic go maka(musi byc gesty zeby nie wyplywal nam z plackow)

Na usmazone placki klasc gulasz i zlozyc na pol(mozna na wierz posypac startym zoltym serem i wtedy wlozyc na chwile do piekarnika aby rozpuscil sie ser)

Podawac z ulubiona przystawka jak rowniez z ketchupem.

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Smacznego!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.