zakalec Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Banalnie proste. Jak bylam mala to sama to przygotowywalam jak mama byla zajeta. Skladniki: - makaron (wszystko jedno jaki, kazdy sie nadaje, moga byc nitki lub wstazki) - bialy ser (ok 25 dkg) - cukier - odrobina soli - odrobina masla Prygotowanie: Makaron ugotowac w osolonej wodzie, na miekko. Ser rozdrobnic i wymieszac z cukrem. Ugotowany makaron usmazyc na patelni na masle (albo podgrzac w przykrytym naczyniu w mikrofalowce ok 7 min). Wymieszac goracy makaron ze slodkim serem. Podawac na cieplo. Mniam! :wink: Cytuj
Jolanta Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Ja makaron robie z bialym serem ale dodaje przesmazony boczek,( ale to juz nie jest na slodko!!!).Takie danie pamietam z lat szkolnych kiedy chodzilam do szkoly i kozystalam ze szkolnej stolowki :wink: . Makaron(ugotowac) najlepiej grubszy na to przesmazony boczek i posypac to bialym serem.Zycze smacznego!! [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
zuziorek Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Jolanto mój mąż uwielbia makaron z twarogiem i boczkiem. Mi to połączenie nie przechodzi przez usta. Za to na słodko uwielbia mój mały przedszkolak. Ile osób w rodzinie tyle gustów i guścików.... :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi