Kasiulek Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Przepis pochodzi z opakowania po płatkach ryżowych Banany po afrykańsku Składniki: - 130 g płatków ryżowych - 130 g mąki pszennej - 6 bananów - 2 jajka - 2 szklanki mleka - olej do smażenia - cynamon i sól do smaku Przygotowanie: Płatki ryżowe wymieszać wymieszać z mąką pszenną. Wbić jajka, wsypać sól, cynamon i wlewając stopniowo mleko ucierać na jednolitą masę. Odstawić ciasto na godzinę w chłodne miejsce. Banany obrać i pokroić wzdłuż. Każdą połówkę zanurzyć w cieście i smarzyć w głębokim tłuszczu. Gdy się zrumienią, wyjąć i odsączyć. Pozdawać gorące i posypane cukrem pudrem. Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behatka Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Kasiu! O jakie płatki w końcu chodzi - owsiane czy ryżowe? :razz: :shock: Odpowiedz szybko bo chętnie bym zrobiła - uwielbiam banany smażone. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiulek Opublikowano 25 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 O rany... chodzi o płatki ryżowe :razz: przez moje zamyślenie napisałam owsiane... Ale oczywiście chodzi o ryżowe :shock: Zaraz poprawię :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Zrobiłam dzisiaj te banany na podwieczorek i wyszły wyśmienite. Do ciasta dałam jeszcze troszkę cukru pudru i sparzone rodzynki. Mniam :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiulek Opublikowano 22 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Fajnie, że smakowały... Cieszę się :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.