kate_76 Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 ten przepis mam z forum cin cin jednak z malymi modyfikacjami ciasto kruche : 40 dkg maki 20 dkg margaryny 3 lyzki smietany 1 lyzeczka proszku 4zoltka 15 dkg cukru pudru zagniesc ciastoi podzielic na dwie czesci i rozwalkowac na dwie takie same blaszki., PIANA: 5 bialek 0.5 szklanki cukru ubic sztywna piane dodatki : sloiczek powidel sliwkowych 20 dkg orzechow krajanych krem karpatka(lub inny krem budyniowy) surowe ciasto posmarowac powidlami ,posypac orzechami i na wierzch dac piane z bialek upiec dwa placki (ja pieklam w 180st. ok 30 minut) po ostudzeniu na jeden placek (ja dalam krem karpatka)dac krem i przykryc drugim mozna oblac polewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Mam ten przepis jako Pani Walewska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Ja też znam ten przepis pod nazwą Pani Walewska i piekłam go raz....jest bardzo smaczne,ale dla mnie jest za słodkie :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emka Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Piekę to ciacho i też pod nazwą Pani Walewska ale zamiast powidłami śliwkowymi smaruję placki dżemem z czarnej porzeczki wtedy nie jest takie słodkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuziorek Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Upiekłam to ciasto dla moich dzisiejszych gości. Nie wiem co zrobiłam źle, że beza mi nie wyszła. Posmarowałam placki marmoladą. Smak ciekawy ale nie do końca na moje podniebienie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.