ala-z Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 -1-2 filety z kurczaka -bułka -1-2 łyżeczki masła -mleko -jajko -sól, pieprz -olej do smażenia Do panierowania 2 jajka bułka tarta Filety z kurczaka zmielić w maszynce. Bułkę namoczyć w mleku odcisnąć i utrzeć z masłem i żółtkiem (tak żeby składniki się połączyły), dodać do zmielonego mięska, dobrawić i wymieszać.Białko ubić na sztywną pianę dodać do mięsnej masy i lekko wymieszać. Formować małe kotleciki wielkości orzecha włoskiego ale ja robię większe ( zrobicie wg uznania) panierować w rozbitym jajku i w bułce. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone składam w rondlu dodję na spód troszkę tłuszczyku i delikatnie ok 5 min podusze na małym ogniu aby doszły). Bradzo dobre :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.