Skocz do zawartości

Ryba W Sosie śmietanowym


ala-z

Rekomendowane odpowiedzi

-2-3 filety z pangi lub dorsza -cebula -papryka czerwona -śmietana gęsta 1/2 pojemniczka 350g ( tylko nie homogenizowana bo mi się raz zważyło) -kostka rosołowa rozpuszczona w 1/2 szk wody -olej -natka pietruszki Filety rozmrozić, przyprawić pieprzem, pokroić na ok. 3 cm kawałki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym (ryby nie smażymy). Cebulę zeszklić na oleju, dodać pokrojoną w kostkę paprykę poddusić ze 3 min. dodać rozpuszczoną kostkę rosołową i śmietanę, wymieszać i zagotować. Gorącym sosem zalać rybę, przykryć i wstawić do piekarnika na 35-40 min. Po wyjęciu posypać pokrojoną natką pietruszki. Sos nie jest gęsty, no może jak postoi. Jeżeli chcrcie zrobić więcej ryby trzeba tylko zwiększyć proporcje sosu. Wtedy na szklankę wody daję 1,5 kostki rosołowej i całą śmietanę (pojemniczek 350g.) Jest bardzo smaczna i robi się ją b.szybko :razz:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Znam podobny przepis! Fajnie, że został tu zamieszczony, jestem pewna, że podbije serca i podniebienia niejednego smakowicza! :razz: Ja robię go tylko odrobinkę inaczej, mam nadzieję że równie smacznie :mrgreen: Mianowicie cebule (baaardzo dużo, hurtową ilość wręcz :razz: ) oczywiście podduszone, przyprawione (ostra, mała papryczka jest niezastąpiona przy tym daniu) kładę na dno formy żaroodpornej, na to rybkę, na rybę, wlewam gęstą, przyprawioną śmietanę, a wierzch posypuję serem i do piekarnika. Danie serwuję na ryżu. Czasami talerz ozdabiam cząstkami kiwi. Palce lizać!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.