ala-z Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 -kurczak (najlepsze są porcje udźca ) -2 szk. ryżu -4,5 szk. wody -paczka mrożonek HORTEXU ( kalafior, marchewka,groszek, brukselka ) Ryż wsypać do naczynia żaroodpornego zalać wodą i posolić do smaku. Na ryż wyłożyć mrożone warzywa ja dodaję jeszcze marchewkę bo w mrożonkach pakowanych jest jej mało a czasami kalafior żeby było więcej warzyw. Porcje kurczaka przyprawić np. vegetą i złocistą przyprawą do kurczaka "KAMIS" i usmażyć. Usmażone porcje ułożyć na warzywach, na kurczaka położyć trochę masła, przykryć i piec w piekarniku 1800 ok. 1.40 - 1.50 . Jest małopracochłonnę a b. dobre. Ryż po upieczeniu najlepiej nakładć łyżką do lodów razem z warzywkami bo się połączą podczas pieczenia. :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emka Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Znam to danie jest naprawdę dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.