adelajda Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 JABŁECZNIK Z GALARETKĄ biszkopt przekrojony wzdłuż na 2 placi kostka masła 3/4 szkl cukru pudru żółtko ok kilograma kwaśnych jabłek cynamon do smaku 2 galaretki jednego koloru Ucieramu masło z żółtkiem i cukrem pudrem, dodajemy obrane, starte na "łezkach" jabłka i cynamon do smaku. Przekładamy tym kremem biszkopt. Polewamy tężejąca galaretka( na 2 daję 3 szkl. wody). Aby urozmaicić to zanim wyleję galaretkę daję czasem owoce z puszki. Cytuj
basga Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Czy jabłek się nie przesmaża? PIERWSZY RAZ SPOTYKAM SIĘ Z JABŁKAMI DODANYMI DO MASY,CZY ONE POTEM NIE ŚCIEMNIEJĄ? Cytuj
andy8 Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Obawiam się Basga że na te pytania nie otrzymamy odpowiedzi od autorki przepisu chyba że ktoś inny pokusi się do zrobienia tego jabłecznika,fajnie ze odświezasz stare przepisy przed Wielkanocą wsamraz większy wybór żeby coś dobrego upiec i zadziwić rodzinkę 🙂 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.