Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
ala-z

Zupa Z Porów Z Mięsnymi Kulkami

Rekomendowane odpowiedzi

-4-5 duże pory -2 serki topione śmietankowe -2,5 litra rosołu ( może być bulion, ja robię zupę na rosole z kurczaka, na czystym rosole ) -ok. 0,5 kg fileta z indyka -jajko -natka pietruszki -sól,pieprz -olej Pory pokroić w talarki i udusić na oleju ok.15-20 min, dodać do rosołu i niech się gotuje. Mięso przekręcić przez maszynkę, dodać jajko, doprawić do smaku i wyrobić.Część natki pietruszki drobno posiekać i dodać do masy mięsnej. Z masy formować malutkie kuleczki i wrzucać do zupy w trakcie gotowania. Podgotować z kulkami z 15 min. Serki przełożyć do jakiegoś naczynia dodać trochę zupy, zmiksować, dolać do zupy i zagotować. Podawać posypaną natką pietruszki. ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.