Dora35 Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 1 1/2 kg cukini obranej 1/2 kg cebuli Cukinie zetrzeć na grubych oczkach ,cebule drobniutko pokroić lub zetrzeć,zasolić garścią soli na 6 godzin nie odciskać.Następnie dodać 2 szklanki cukru,1 szklanke octu gotować 20 minut następnie dodać 1 łyżeczke papryki słodkiej 1 łyżeczke papryki ostrej ,1 łyżeczke pieprzu 3 koncentraty pomidorowe Pudliszki te w małych słoiczkach .Gotować wszystko 10 minut.Następnie zmiksować . Dać do słoików i zapasteryzować ok 10 minut (ocet dać po rozgotowaniu cukini nie wcześniej bo cukinia sie wtedy nie rozgotuje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dora35 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 dziś robiłam keczup tak wygląda z tego przepisu wyszło 13 małych słoiczków takich po koncentracie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zazulka Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 W ubiegłym roku zrobiłam ten ketchup, ale dodałam około kilograma czerwonej papryki i dwie małe ostre papryczki drobno posiekane. Wszystko się ładnie udusiło a po zmiksowaniu miało piekny kolor. Ketchup palce lizać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 też zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_netk_a Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 ja zrobiłam jakieś dwa tygodnie temu jedną porcję, która jużprawie znikła. wszystkim smakuje, wszyscy chcą przepis i nikt nie wierzy, że to z cukinii. muszę brać się za robienie kolejnej porcjii, tylko niestety czasu brak. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.