Katarzyna Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zainspirował mnie przepis w dodatku "Moje gotowanie" :P Jednak z powodu braku truskawek postanowiłam zrobić z brzoskwiniami :P Biszkopty lub biszkopt ( według własnego sprawdzonego przepisu ) * 0.5 kg brzoskwiń ( lub truskawek, bananów... ) * 1/2 l śmietany kremówki * 3 - 4 łyżki cukru pudru * kieliszek likieru brzoskwiniowego * 2 śmietan fiksy Brzoskwinie obieramy ze skóry, miksujemy mikserem. Kilka zostawiamy do dekoracji. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fiksem , dodajemy likier , mus brzoskwiniowy i mieszamy. Biszkopt dzielimy na dwa blaty. Wykładamy całość na pierwszy blat biszkoptu, przykrywamy drugim. Posypujemy 1 łyżką cukru pudru, nadkrawamy dzieląc na porcje. Wstawiamy do zamrażarki na około 6 godzin. Wyjmujmy z zamrażarki na 10 min przed podaniem. Dekorujemy pozostawionymi brzoskwiniami. Smacznego Cytuj
basga Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 A po wyjęciu z zamrażarki ten biszkopt nie jest twardy?Można to od razu zajadać? Cytuj
Katarzyna Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Basiu ja wyjmuję tak 10 - 15 min przed podaniem w upalne dni :P On nie jest zmrożony na kość :P Jeśli jest dłużej w zamrażarce i bardziej zamarznie to na pewno będzie twardy :P Jeśli nie będzie upału nie sprawdzałam , bo to nowy przepis :P ale jak tylko zrobię zaraz zamieszczę dopisek :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi