Katarzyna Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zainspirował mnie przepis w dodatku "Moje gotowanie" :P Jednak z powodu braku truskawek postanowiłam zrobić z brzoskwiniami :P Biszkopty lub biszkopt ( według własnego sprawdzonego przepisu ) * 0.5 kg brzoskwiń ( lub truskawek, bananów... ) * 1/2 l śmietany kremówki * 3 - 4 łyżki cukru pudru * kieliszek likieru brzoskwiniowego * 2 śmietan fiksy Brzoskwinie obieramy ze skóry, miksujemy mikserem. Kilka zostawiamy do dekoracji. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fiksem , dodajemy likier , mus brzoskwiniowy i mieszamy. Biszkopt dzielimy na dwa blaty. Wykładamy całość na pierwszy blat biszkoptu, przykrywamy drugim. Posypujemy 1 łyżką cukru pudru, nadkrawamy dzieląc na porcje. Wstawiamy do zamrażarki na około 6 godzin. Wyjmujmy z zamrażarki na 10 min przed podaniem. Dekorujemy pozostawionymi brzoskwiniami. Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 A po wyjęciu z zamrażarki ten biszkopt nie jest twardy?Można to od razu zajadać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Basiu ja wyjmuję tak 10 - 15 min przed podaniem w upalne dni :P On nie jest zmrożony na kość :P Jeśli jest dłużej w zamrażarce i bardziej zamarznie to na pewno będzie twardy :P Jeśli nie będzie upału nie sprawdzałam , bo to nowy przepis :P ale jak tylko zrobię zaraz zamieszczę dopisek :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.