Skocz do zawartości

Semi - Freddo (lekko Mrożony) Brzoskwiniowe


Katarzyna

Rekomendowane odpowiedzi

Zainspirował mnie przepis w dodatku "Moje gotowanie" :P

Jednak z powodu braku truskawek postanowiłam zrobić z brzoskwiniami :P

Biszkopty lub biszkopt ( według własnego sprawdzonego przepisu )

* 0.5 kg brzoskwiń ( lub truskawek, bananów... )

* 1/2 l śmietany kremówki

* 3 - 4 łyżki cukru pudru

* kieliszek likieru brzoskwiniowego

* 2 śmietan fiksy

Brzoskwinie obieramy ze skóry, miksujemy mikserem. Kilka zostawiamy do dekoracji.

Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fiksem , dodajemy likier , mus brzoskwiniowy i mieszamy.

Biszkopt dzielimy na dwa blaty.

Wykładamy całość na pierwszy blat biszkoptu, przykrywamy drugim.

Posypujemy 1 łyżką cukru pudru, nadkrawamy dzieląc na porcje.

Wstawiamy do zamrażarki na około 6 godzin.

Wyjmujmy z zamrażarki na 10 min przed podaniem.

Dekorujemy pozostawionymi brzoskwiniami.

Smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Basiu ja wyjmuję tak 10 - 15 min przed podaniem w upalne dni :P On nie jest zmrożony na kość :P Jeśli jest dłużej w zamrażarce i bardziej zamarznie to na pewno będzie twardy :P Jeśli nie będzie upału nie sprawdzałam , bo to nowy przepis :P ale jak tylko zrobię zaraz zamieszczę dopisek :P

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.