grumko Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Omlet niemiecki SKŁADNIKI: 4 jajka, 30 dag białej kiełbasy, 10 dag startego żółtego sera, mała czerstwa bułka, 1 cebula, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, szklanka mleka, łyżeczka zmielonej gorczycy, łyżeczka masła, sól i pieprz. SPOSÓB WYKONANIA: Bułkę pokroić w drobną kostkę, zrumienić na patelni na stopionym maśle. Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić i zrumienić na dużej patelni na średnim ogniu, dodać drobno pokrojoną cebulę, zeszklić ją, dodać pieprz, natkę pietruszki, gorczycę, sól. Zdjąć z ognia, przestudzić (usunąć nadmiar tłuszczu). Jajka dokładnie roztrzepać z mlekiem, połączyć z serem i grzankami z bułki, dodać usmażoną kiełbasę, wymieszać, wlać do wysmarowanej tłuszczem żaroodpornej formy, przykryć, wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia piec ok. 40 – 50 minut w nagrzanym piekarniku. Podawać z smażonymi ziemniakami i surówkami lub kiszonymi ogórkami. Smacznego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiulek Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Pięknie to wygląda- pewnie tak samo smakuje. Muszę koniecznie zrobić. A jeszcze jak byś mógł to napisz jakie wymiary ma forma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grumko Opublikowano 10 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 naczynie ma średnicę ok. 20 cm.: dokładnie Ci nie powiem, bo wyjątkowo zapomniałem je zabrać dzisiaj do pracy :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.