Skocz do zawartości

Omlet Niemiecki


grumko

Rekomendowane odpowiedzi

Omlet niemiecki

SKŁADNIKI: 4 jajka, 30 dag białej kiełbasy, 10 dag startego żółtego sera, mała czerstwa bułka, 1 cebula, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, szklanka mleka, łyżeczka zmielonej gorczycy, łyżeczka masła, sól i pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Bułkę pokroić w drobną kostkę, zrumienić na patelni na stopionym maśle. Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić i zrumienić na dużej patelni na średnim ogniu, dodać drobno pokrojoną cebulę, zeszklić ją, dodać pieprz, natkę pietruszki, gorczycę, sól. Zdjąć z ognia, przestudzić (usunąć nadmiar tłuszczu). Jajka dokładnie roztrzepać z mlekiem, połączyć z serem i grzankami z bułki, dodać usmażoną kiełbasę, wymieszać, wlać do wysmarowanej tłuszczem żaroodpornej formy, przykryć, wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia piec ok. 40 – 50 minut w nagrzanym piekarniku. Podawać z smażonymi ziemniakami i surówkami lub kiszonymi ogórkami.

post-5244-1189407786_thumb.jpg

Smacznego!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.