Lusia Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Deser czekoladowy z biszkoptem 4 PORCJE 1 torebka budyniu czekoladowego 400 ml mleka, 2 łyżki cukru 1 łyżka likieru migdałowego, winiaku lub soku pomarańczowego 6 biszkoptów, 1 łyżka masła ok. 10 dag czereśni 2 białka Budyń wymieszać ze 100 ml mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem. Mieszając, powoli wlewać budyń, zagotować i gotować około 2 min na małym ogniu. Następnie dodać likier i pozostawić do ostygnięcia, od czasu do czasu mieszając. W czasie, gdy budyń stygnie pokruszyć biszkopty, stopić masło na patelni i mieszając, za-smażyć na nim biszkopty na małym ogniu. Czereśnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Wg uznania z owoców usunąć szypułki i pestki.( mogą być tez wiśnie) Białko ubić na sztywno. Połowę piany dodać energicznie do budyniu, po czym dodać resztę i lekko rozprowadzić w kremie ubijaczką do piany. Krem nałożyć do kieliszków deserowych warstwami na zmianę z biszkoptem. Deser przybrać czereśniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Lusia ale apetyczne zdjęcie aż by się chciało je zjeść :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawera Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 No ładne, ciekawe kto to zdjęcie zrobił...dobra już zwróciłem uwagę wcześniej. Ja to bym zrobił w większym naczyniu bo jestem łasuch. Mam pytanko, to białko jest surowe, ciekawe czy można zastąpić go bitą śmietaną (nie lubie surowych jajek..). Może namówie moją żonkę, ale raczej na wersję z bitą śmietaną. Jak się uda ją przekonać i nie wyjdzie z tego GLUT to zrobie fotki. :grin: ...ale to za kilka dni niestety :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ela2225 Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.