lamiczka Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 Ilość: 12 mufinek 125 g masla 100 g cukru 2 jaja 250 g maki 1 plaska lyzeczka proszku do pieczenia 5 lyzek mleka 2 tabliczki (200g) czekolady mlecznej Milka Alpine Milka (w kawałkach) Przygotowanie Piekarnik rozgrzać do temp. ok. 180°C. Proszek do pieczenia zmieszać z mąką, dodać roztopione masło, stopniowo dodawać do tego cukier, jaja i proszek do pieczenia. Następnie, ciągle mieszając, dodać mleko, a na końcu połączyć z kawałkami czekolady. Wypełnić foremki powstałym w ten sposób ciastem czekoladowym i piec w nagrzanym piekarniku przez 25 minut. Powinny ostygnąć ale ja kocham gorące i pachnące czekoladą mufinki. Smacznego! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miuriel Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 KLIK :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudolf Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Robiłem dziś muffiny według tego przepisu tylko że zamiast dwóch tabliczek czekolady dałem jedną i dodatkowo dodałem łyżeczkę cukru waniliowego. Wyszły boskie, najlepsze jakie jadłem, załączam fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Wyglądają extra, fajnie wyrosły :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.