adamus Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 Hej słuchajchajcie potrzebuje pomoc przywieźli mi 3 wory jabłek chciałem zrobić jakiś przetwór na ciasta macie jakieś przepisy. Mówie odrazu nia mam jakiś borówek gruszek czy śliwek. Prosze o pilną pomoc :?: ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach , do słoików i zapasteryzować.Ja tak robię . Potem jak znalazł do jabłecznika. :?: a tu masz linka jak to robi minia http://www.smaczny.pl/forum/Jablka-Do-Szar...Zime-t5345.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamus Opublikowano 26 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 Dziękuje częś jabłek pójdzie na to ale potrzebuje jeszcze przepis na jakąś zalewe by jabłka przechowały sie w ćwiartkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiulek Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 Pokrój jabłka w ćwiartki zalej słodką zalewą (woda z cukrem), zakręć słoiki i zapasteryzuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 http://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=2426 http://www.google.com/search?client=opera&...-8&oe=utf-8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamus Opublikowano 26 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 Dziękuje za pomoc jutro sie zabieram do roboty ale jak macie jakieś ciekawe przepisy to piszcie :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynka Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Ja jeszcze robie przecier jablkowy.Obrane jablka przekrawam na mniesze czastki wkladam do garnka o grubym dnie podlewam troszeczke wodyi dusze pod przykryciem do czasu az dobrze sie rozpadna dodaje cukru [nie powiem ile bo ja robie na oko]jeszcze chwile dusze ,gorace nakladam do sloiczkow ,zakrecam i stawiam do gory dnem do ostygniecia.Jesli chce miec "aksamitny" przecier to przecieram przes sitko .Dzieci uwielbiaja z nalesnikami ,robie tez czasem cos a la mazurek dodajac do podgrzanego przecieru zelatyne i wylewajac na kruchy spod.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.