grumko Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Pasta z soczewicy Została nam soczewica z gotowania zupy i żeby ją wykorzystać zjedliśmy pastę, która okazała się strzałem w dziesiątkę, bo jest przepyszna!! Przepis pochodzi ze strony: http://gotowanie.onet.pl/19490,przepis.html SKŁADNIKI: 1 szklanka zielonej soczewicy, 1 płaska łyżka mąki kukurydzianej, 3 - 6 ząbków czosnku, 6 łyżek oleju roślinnego, łyżka sosu sojowego, pieprz, bazylia, tymianek. SPOSÓB WYKONANIA: Wypłukaną soczewicę zalać 2-ma szklankami wody i gotować do niemal całkowitego wygotowania wody (ok. 40 minut). Na 3-5 minut przed zakończeniem gotowania dodać mąkę kukurydzianą. Odstawić do wystygnięcia. W międzyczasie posiekać czosnek. Do wystudzonej soczewicy dodać czosnek, olej roślinny, sos sojowy, pieprz i przyprawy. Całość wymieszać i rozgnieść widelcem (część ziaren soczewicy może pozostać nie rozgnieciona). Dobrze smakuje z pokrojonym pomidorem, lub surówką z pomidorów. Smacznego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niuniaczek Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Dzieki Andrzeju za podanie tego przepisu. Kupiłam ostatnio soczewicę i zabrakło mi inspiracji. Wypróbujemy do kanapek, pozdrawiam Cię serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Skusiłam się na tę pastę :smile: Na początek zrobiłam ją z połowy składników, bo nie wiedziałam, czy nam zasmakuje, ale wyszła pycha i bardzo szybko zniknęła :grin: Dzięki Grumko za fajny przepis (hop hop gdzie jesteś ;-)), pozdrawiam i polecam :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.