śnieżynka Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 ja zapraszam najblizsza rodzinę w tłusty czwartek na podwieczorek więc oprócz tradycyjnych faworków i pączków z przeróżnymi nadzieniami przygotowuję może już nie tak tradycyjne dla tego dnia słodkości jak: napoleonki (bez pieczenia), bajaderki, biszkoptowe ciasta kokosowe albo torcik makowy bo niedawno kupiłam maszynę do mielenia i bardzo chcę ja wypróbować. Jak wszystkie te słodkości przygotuję to napewno podziele się z wami zdjęciami. A Wy, co na ten rok zaplanowałyście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 śnieżynko witaj no to ten twój tłusty czwartek będzie naprawdę tłusty :-D czekam niecierpliwie na zdjęcia. Ja na pewno zrobię pączki z mojego przepisu i może oponki (ale to się zobaczy ). Pozdrawiam Justyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Ja to zrobię tylko pączki,bo i tak jestem jak pączek to wystarczy :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 A ja to skromniutko :-D dziś kupiłam ser i jutro robię oponki,bo córka już mnie męczy o nie od dawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niuniaczek Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Ja obiecałam faworki i kusi mnie żeby zrobic pączki - zobaczę jak będę z czasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzycielka Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 ja zamierzam zrobić pączki,na tłusty czwartek muszą być obowiązkowo :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
As76 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 A ja trochę inaczej niż wszyscy.Robię różyczki.Smakują jak faworki,ale robi je się z ciasta takiego prawie naleśnikowego i puszcza z foremki. :-D Zaraz się za nie zabieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
śnieżynka Opublikowano 30 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 tez chcialam zaryzykowac z rozami ale sie boje ze mi nie wyjda. A co do oponek to tez je uwielbiam ale niestety kompletnie nie umiem ich robic. Kiedys sprobowalam i wyszly potworne :-D moze za rok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanula Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 A oto moje pysznosci które zrobiłam już dzisiaj:faworki i oponki. Mniam!!Pycha!! Od piątku chyba dieta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klamerka Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Hanula! Podziwiam! Piękny ten Twój "tłusto-czwartkowy bufet"! Narobiłaś mi "smaka" na oponki! Mmmm... A wiesz, że u mnie w rodzinie, one nazywają się cnotki? :-D A tak na marginesie, to dzięki forum wiem, że jutro tłusty czwartek. Kompletnie o tym nie wiedziałam :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Ja zabrałam się za pączusie,właśnie sobie rośnie ciasto-robię takie pierożki wileńskie[małe pączusie z dżemem w środku] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
śnieżynka Opublikowano 31 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 tyle tych słodkości przygotowalam na dziś, że robienie chrustu juz sobie odpuscilam :grin: oto obiecane fotki tego co zrobilam: Bajaderki ;) [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] ciacha kokosowe ;) [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] napoleonki ;) [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] pączków już nie fotografowałam bo każdy wie jak wyglądają ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asieńka Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Jeny jakie pyszności, normalnie aż mi ślinka leci. U mnie dzisiaj nie było słodkości ani nic :grin:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asieńka Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Poproszę o przepis na napoleonki, bo mam ogromną ochotę je zrobić :grin: ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi