Skocz do zawartości

Pączki


teresap
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Magdalenko moje tez bylo luzne,wydaje mi sie ze im luzniejsze tym lepsze w smaku,jak masz problem z formowaniem to obsyp lekko dłonie mąką,na pewno sobie poradzisz a jesli uwazasz ze jest za luzne to dodaj odrobine maki do ciasta, ja robilam z innego przepisu

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Magdalenko zgadzam się z opinią że ciasto zatrze jest lepsze na pączki i wiadomo że jak dajemy same żółtka to mleka więcej, a jak pół na pół tzn. całe jajka i żółtka to mleka według przepisu w moim wypadku 2 szk.

Odnośnie konsystencji - ciasto musi być takie żeby dawało się wyciąga do góry , trzeba pamiętać że margaryna którą rozpuściliśmy się zaciśnie

Ja osobiście ręce smaruję margaryną i układam na ścierce -tłuszcz się nie pali bo nie ma mąki

Mam nadzieję że nie pogmatwałam

‘MART” odnośnie Twoich pączków są śliczne

POZDRAWIAM WSZYSTKICH

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W przepisie z którego robiłam były tylko 2 jajka :D a takie wyszły pyszne,do tego suche drożdże bez rozczynu, łatwiejszych pączków do zrobienia już chyba nie ma,dziś jest tak pączkowo-faworkowo na forum,super!!! Chyba nikt nie ma wątpliwości jaki to dzien :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.