Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

OOjjjj.... jakie piękne pączusie!! Brawo Dalutka, rodzinka pewnie była zachwycona :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość dalutka

..dziękuję za pochwały :) ... niespodzianka mi się udała a rodzinka po powrocie do domu była zachwycona... choć na obiad przed pączkami, była tylko zupa pomidorowa...Pozdrawiam serdecznie...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

he he ja już jutro pieke, bo wybieram się do córci do piernikowa ( Toruń). Biedula ma sesję, więc poprawię jej humor pąkami:)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Upieczone i zjedzone :) przepis rewelka dziękuję za przepis i polecam ... mniam mniam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Teresap wielkie dzięki za Twój przepis na pączki. Są znakomite ;) Próbowałam różnych przepisow i zawsze coś mi nie wychodziło, pączki były albo twarde albo z zakalcem. Twój przepis jest rewelacyjny i mam takie pytanie- czy mogę z tego przepisu robić też ciasto drożdżowe lub bułeczki?

Dzięki bardzo

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Teresap wielkie dzięki za Twój przepis na pączki. Są znakomite ;) Próbowałam różnych przepisow i zawsze coś mi nie wychodziło, pączki były albo twarde albo z zakalcem. Twój przepis jest rewelacyjny i mam takie pytanie- czy mogę z tego przepisu robić też ciasto drożdżowe lub bułeczki?

Dzięki bardzo

Aniu baaaardzo się cieszę że pączki smakowały.

Czy można zrobić z tego ciasta bułeczki wydaje mi się że tak , ale troszkę za drogie będą.

Ja daję ( podaje przepis tak na oko bo tak robię ) okol 3 szklanek ciepłego mleka + szczypta soli + 3 łyżki cukru +10 dag drożdży dobrze rozrabiam i wlewam to na 1 kg mąki i przysypuję to jeszcze 1/2 kg mąk (i czyli razem mąki jest około1 1/2 kg)

Na to daje roztrzepane 5-6 jajek z 1/2 szk cukru i cukier waniliowy duży

Zostawiam przykryte aż ciasto popęka zarabiam i wlewam 3/4 kostki rozpuszczonej ale zimnej margaryny . wyrabiam i jeśli jest za rzadkie to dodaje mąki za ścisłe mleka. Ciasto jak na pączki lub ściślejsze Oczywiście musi wyrosnąc

Nadzienie i kształt dowolny

A co do placka drożdżowego polecam przepis z forum placek drożdżowy bez wyrabiania

Pozdrawiam obie Panie i zachęcam Kasi do wypróbowania

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość onaznieba

Przebywam aktualnie zagranica, i mam dostep tylko do drożdzy w proszku. Czy mozecie mi dac jakos rade jak z tego zobic dobre paczki za pomoca takich drozdzy?? Dodam ze w saszetce jest 7g.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Przebywam aktualnie zagranica, i mam dostep tylko do drożdzy w proszku.

Czy mozecie mi dac jakos rade jak z tego zobic dobre paczki za pomoca takich drozdzy??

Dodam ze w saszetce jest 7g.

"Onaznieba" z przykrością muszę napisać że żadnych innych drożdży nie używałam, ale tak sobie myślę że na pewno tam piszę na ile mąki i jak zrobić tak zwany zaczyn , a resztę według przepisu. Po prostu spróbuj !!!

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.