Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość onaznieba

Juz probowalam lecz nie wyszlo, ale to chyba byla wina maki bo tu oczywiscie nie ma takiej maki jak u nas w polsce. Ciasto wyszlo takie strasznie sluche, nic sie nie dalo z nim zrobic. Poszlo do smieci

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

onaznieba ja tez przebywam zagranica i z maka tu jest wszystko ok, w ogole jestem zachwycona taka iloscia mak do wypiekow chleba i nie tylko, co do drozdzy suchych bardzo lubie ich uzywac i saszetka jest na 0,5 kg maki, nie poddawj sie, zrob ponownie a sie przekonasz, tylko stopniowo dolewaj plyn (mleko lub wode) az do uzyskania wlasciwej konsystencji, jak za suche to jeszcze dolewaj mimo ze w przepisie jest inna ilosc podana poniewaz kazda maka inaczej chlonie wode, glowa do gory, powodzenia :cool: i jeszcze cos jak nie wiesz jaka make kupic bo tutaj rzadko mozna znalezc typ maki na opakowaniu tak jak jest to w kraju to kupuj z namalowanymi ciastami na opakowaniu :-?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

"Onaznieba" jest mi bardzo przykro . może ma rację "Mart"i proponuję aby spróbować jeszcze raz.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie zgadzam się co do proporcji Osobiście uważam że ciasto luzniejsze jest lepsze ale i bardziej będzie przylegać do rąk POZDRAWIAM

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Przyznam się, że jeszcze nigdy tak nie nadziewałam :blush: zawsze nadziewam je podczas formowania, przed smażeniem, również pozdrawiam i udanych pączków życzę :smile:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tłusty czwartek przed nami.. to jak zabieramy się za pieczenie pączków? tradycyjne czy z jakimiś specjalnymi nadzieniami, jakie lubicie? ja wy tym roku zrobię tradycyjne i z nadzieniem karmelowym:)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tak, tak :) 

 

U nas tradycyjne, ale bardzo lubię też pączusie z budyniem lub ze śmietaną, ale te kalorie... aaa z drugiej strony raz w roku można sobie pozwolić  :mrgreen:

 

A te z nadzieniem karmelowym brzmią smakowicie, można wiedzieć jakie to będzie nadzienie i pączki z nim będą smażone czy nadziewane już ostudzone?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeszcze inaczej :) 

Nadzienie to puszka masy karmelowej..pączki nadziewam od razu, ale nie smażę ich tylko piekę w piekarniku 40min. w 180C :) taka beztłuszczowa wersja.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Aaaa..... to super pomysł! To taka wersja pączków light, czyli świętować dzisiaj mogą nawet Ci, którzy są na diecie - fajnie :smile:

Będę musiała kiedyś spróbować - dziękuję :smile:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nadziewam pączki zawsze po usmażeniu szprycą do tortów z długą i cienką końcówką.

Ja dziś mam niestety kupione pączusie, ale są smaczne.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie zgadzam się co do proporcji Osobiście uważam że ciasto luzniejsze jest lepsze ale i bardziej będzie przylegać do rąk

POZDRAWIAM

podpisuje się nogami i rękoma, ja caly czas szukam idealnego przepisu

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

szukałam odpowiedniego przepisu na pączki i znalazłam :) Jeszcze zdąże je zrobić 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.