Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Kingo babka dziś upieczona i oczywiście jest pyszna,wiedziałam że taka będzie jak tylko zobaczyłam zdjęcia Halinki i czytałam komentarze. Do ciasta nie dałam żadnego olejku bo po prostu nie lubimy aromatów i zamiast spirytusu dałam wódkę. Upiekłam w dwóch małych keksówkach i wtedy czas pieczenia wyniósł tylko 35 minut,wierzch popudrowałam. Dodam jeszcze że pięknie pachnie tak cytrynowo i jest bardzo puszysta,ja osobiście teraz nie jem ciasta ale opinia moich domowników i gościa który akurat był to szóstka.Ja nie mogę postawić więcej niż piątkę-BO 6 U NAS NIE MA. Dziękuję Kingo za przepis a Tobie Halinko za radę-będziesz wiedziała o co chodzi. Ale się rozpisałam ,pozdrawiam wszystkich. :grin: :P ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

:P Jeeeeejjjj... ależ się bardzo cieszę ;) Apsik, bardzo Ci dziękuję za komentarz i za to, że wypróbowałaś przepis!! Cieszę się, że babka smakowała. To dla mnie wielka radość! I zgadzam się z Tobą, że pięknie pachnie, już podczas pieczenia. A własnie zobaczyłam, że urodziłyśmy się w tym samym dniu :) Tylko ja ciut później :grin: Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Babka upieczona i prawie zjedzona! A jaki zapach wydobywał sie przy pieczeniu... :grin: poezja. Szkoda tylko,że padło na babke abym mogła wytestować swoją nową kuchenke z piekarnikiem elektrycznym ( wcześniej miałam na gaz ) i troszke mi się wierzch zrobił ciemnawy :P . Ale to nic,dałam polewe i poszło. Następnym razem będę wiedziała jak mam piec. Najważniejsze,że mojemu Damianowi smakowało ;) . Dziękuje za przepis i pozdrawiam Ewa.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Bardzo się cieszę, że babka smakowała. Najlepsze życzenia imieninowe dla syna! Pozdrawiam również :grin:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

babka upieczona czeka na gości :mrgreen: o smaku póżniej.

Dodam tylko że szkoda mi było tych białek i dałam wszystkie ubite zamiast kasi dałam masło(bo u mnie kasia tak podrożało że masło na promocji w tej samej cenie).

Nie dawałam olejku tylko cukier z prawdziwą wanilią.

pięknie wyrosła a zapach poezja .

Dzięki za przepis

post-4645-1204804101_thumb.jpg

post-4645-1204804115_thumb.jpg

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No nie Justynko obłędna jest,u nas też margaryna Kasia bardzo w górę poszła cenowo,ale ostatnio wpadła mi w oko nowa Maryna z dodatkiem masła kosztuje 1,50 i też jest bardzo dobra w ucieraniu. :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Justynko piękną babkę upiekłaś! Bardzo się cieszę, że przepis wypróbowała kolejna osoba. Mam nadzieję, że wypiek smakował Tobie i Twoim gościom. Podziel się proszę swoimi uwagami :mrgreen: A co do margaryny Kasi, to nie wiem od czego to zalezy ale u nas (tzn. na Lubelszczyźnie) aktualnie Kasia kosztuje jedynie złotówkę! Dacie wiarę??? Ale to chyba tylko krótkookresowa promocja. Dodam jeszcze, że moja ulubiona wersja tej babki to oblana dużą ilością polewy czekoladowej. I taką gorąco wszystkim polecam! :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

babeczka jak ta lala :grin: pycha :P oby do niedzieli coś przetrwało, dzisiaj upiekłam jeszcze jabłecznik z kisielem a jutro pieke sernik i bananowca :grin: pozdrawiam :grin:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Bardzo się cieszę, że upiekłaś tą babeczkę. Dziękuję za opinię i pozdrawiam serdecznie :grin:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Super babka, smaczna i zapach przepiekny przy pieczeniu. tylko jak zwykle cos nabroilam bo owszem pieknie mi wyrosla ale tez mocno pozniej opadla:-( moze za szybko wyjelam z pieca? nie mam pojecia, ale jest pyszna i tak wiec polecam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Cieszę się, że babka smakowała. Martwi mnie to, że opadła. Hmm... nie mam pojęcia dlaczego tak się stało. Skoro wyrosła ładnie, to na pewno nie wyjęłaś jej za wcześnie. Babcia mnie uczyła, że nie można stawiać dopiero co wyjętego ciasta przy otwartym oknie albo w miejscu gdzie może być przeciąg.. wtedy ciasto opada. Tak mi się przypomniało więc napisałam. Pozdrawiam serdecznie i cieszę się, że wypróbowałaś przepis. :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Przypominam przepis na moją babeczkę i zachęcam do pieczenia. Ja piekłam wczoraj ale tym razem ciasto podzieliłam na 2 części i do jednej dodałam 3 łyżeczki kremu orzechowo-czekoladowego (coś podobnego do Nutelli) i trochę czekolady w proszku. Polecam :-) Po kolejnym pieczeniu myślę, że najlepsza jest temperatura 180-190 stopni, czas około godziny (dobrze jest sprawdzić patyczkiem). post-8290-1238587349_thumb.jpg post-8290-1238587362_thumb.jpg post-8290-1238587405_thumb.jpg post-8290-1238587419_thumb.jpg Zdjęcia nie są najlepsze bo wykonane telefonem komórkowym ale mam nadzieję, że kogoś zachęcą.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.