Skocz do zawartości

Piersi z kurczaka po mediolańsku


Bahus

Rekomendowane odpowiedzi

Piersi z kurczaka po mediolańsku

4 piersi z kurczaka,

200 ml czerwonego wytrawnego wina

2 łyżki masła

15 dag pieczarek

15 dag groszku konserwowego

1 łyżka koncentratu pomidorowego

10 dag ogórków konserwowych

sól, pieprz, przyprawa curry i gałka muszkatalowa

Mięso umyć i osuszyć. Natrzeć solą, pieprzem, curry i gałką muszkatałową. Odstawić na 20 min. Na patelni rozgrzać masło. Obsmażyć na nim piersi z obu stron na złoty kolor. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Ogórki drobno posiekać. Obsmażone mięso podlać winem i dusić ok. 5 min. Dodać pieczarki, ogórki i koncentrat pomidorowy. Dusić dalej do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie miękkie dodać osączony z zalewy groszek konserwowy. Doprawić do smaku solą, pieprzem, curry i gałką muszkatałową. Zagotować.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.