Skocz do zawartości

Białkowiec


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

Białkowiec 3 szklanki mąki szklanka białek szklanka oleju 1,5 szklanki cukru 1/2 szklanki letniego mleka łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy lub olejek Białka ubić z cukrem. Ubijając wlewać stopniowo do piany na przemian olej, mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec w temp. 180*C przez ok. 45 minut.

post-2336-1204471396_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Halinko ja osobiście nie potwierdzam-bo teraz nie jem słodyczy :lol: , ale po opiniach mojej rodzinki piszę ,że ten placuszek jest świetny. Mam ten przepis od niedawna -z innego żródła i robię w formie babki. Proporcje są ciutek inne bo mam 1 kostkę margaryny rozpuszczonej i dodaje się letnią i 1 szklankę ciepłego mleka a cukier zmniejszyłam do 1 szklanki. Jest naprawdę bardzo puszysta,dodałam olejek cytrynowy. Polecam z czystym sumieniem -u mnie właśnie poszedł ostatni kawałeczek. Halinko oczywiście stawiam 5,pozdrawiam. :razz: Dodam jeszcze ,że ma tę zaletę iż nie zawiera cholesterolu-gdyż nie daje się żółtek. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Tylko nie mogę dodać oceny ,ale każdy kto spróbuje powie że jest wyśmienita.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Witam dziewczyny i ja także po tak długiej przerwie witam Dorotkę,Halinkę ,Justynke i drugą Dorotkę..powiem szczerze ,że stęskniłam się za Wami .Mam nadzieje ,że teraz częściej będę mogła zaglądać na forum. Było by miło gdyby ktoś mnie jeszcze pamiętał.... :cool:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witaj Elu :grin: Pamiętamy Cię, pamiętamy i z Twoich przepisów często korzystamy :grin: Widzę, nowe, ciekawe przepisy na forum, ślicznie dziękuję Ci Elu :grin: Ja też się stęskniłam Dziewczyny za Wami, za nowymi przepisami, za Waszymi poradami i odpowiedziami...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.