Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Tereniu skusiłąm się na twoje rogaliki, są na prawde suuper. Ledwo co ostygły a już znikają w mnieniu oka. Do środka dałam ser, konfiture śliwkową i częśc z jagodami. SUUUUUUUUUUUUUUper stawiam 5+ Oto moje wypieki

post-11003-1238162638_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mniam ;) ale apetyczne rogaliki - dziewczyny gratuluję takich udanych wypieków :(

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Teresko upiekłam wczoraj te pyszne rogaliki....tym razem z masą makową.............powiem tylko cudowne ,po prostu bomba. Polecam w imieniu autorki tym co jeszcze nigdy nie piekli a tych co już piekli zachęcam ......... POZDRAWIAM IŻYCZĘ MIŁEJ NIEDZIELI.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

przepis jest ok, ale mam kilka pytań i wskazówek jeśli można:

1. Dlaczego roztrzepujemy jajka? ja dodaje normalne, ale jestem ciekaw jak to wpływa na ciasto

2. Też uważam, że margaryny nie należy rozpuszczać, a wręcz przeciwnie. Można ją wstawić do zamrażarki. Im zimniejsza tym elastyczniejsze ciasto potem i łatwiej się formuje.

3. Dlaczego nie ma w przepisie zwykłego cukru?

4. Jakie drożdże? W sensie czy mokre, czy suche?

5. Dlaczego wstawiasz gotowe ciasto do lodówki? Wydaje mi się, że to przeszkadza drożdżom i ciastu ogólnie.

pozdrawiam

  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

przepis jest ok, ale mam kilka pytań i wskazówek jeśli można:

1. Dlaczego roztrzepujemy jajka? ja dodaje normalne, ale jestem ciekaw jak to wpływa na ciasto

2. Też uważam, że margaryny nie należy rozpuszczać, a wręcz przeciwnie. Można ją wstawić do zamrażarki. Im zimniejsza tym elastyczniejsze ciasto potem i łatwiej się formuje.

3. Dlaczego nie ma w przepisie zwykłego cukru?

4. Jakie drożdże? W sensie czy mokre, czy suche?

5. Dlaczego wstawiasz gotowe ciasto do lodówki? Wydaje mi się, że to przeszkadza drożdżom i ciastu ogólnie.

pozdrawiam

Najprościej - prosze upiec a potem te pytania

Jajka się ubija aby lepiej się połączyły z reszto składników

Brak cukru - dietetyczne :) jest cukier waniliowy + słodkie nadzienie +posypka

Drożdze bez znzczenia ja osobiście mokre

Lodówka bo łatwiej ciasto rozwałkować i gwarantuje że nie przeszkadza ciastu

Jeszcze raz polecam spróbowac wedłóg przepisu:)

POZDRAWIAM

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.