Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 37
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Popularne odpowiedzi

przepis jest ok, ale mam kilka pytań i wskazówek jeśli można: 1. Dlaczego roztrzepujemy jajka? ja dodaje normalne, ale jestem ciekaw jak to wpływa na ciasto 2. Też uważam, że margaryny nie nale

Dodane obrazy

  • 2 lata później...

Teresko upiekłam wczoraj te pyszne rogaliki....tym razem z masą makową.............powiem tylko cudowne ,po prostu bomba. Polecam w imieniu autorki tym co jeszcze nigdy nie piekli a tych co już piekli zachęcam ......... POZDRAWIAM IŻYCZĘ MIŁEJ NIEDZIELI.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 7 miesięcy później...

przepis jest ok, ale mam kilka pytań i wskazówek jeśli można:

1. Dlaczego roztrzepujemy jajka? ja dodaje normalne, ale jestem ciekaw jak to wpływa na ciasto

2. Też uważam, że margaryny nie należy rozpuszczać, a wręcz przeciwnie. Można ją wstawić do zamrażarki. Im zimniejsza tym elastyczniejsze ciasto potem i łatwiej się formuje.

3. Dlaczego nie ma w przepisie zwykłego cukru?

4. Jakie drożdże? W sensie czy mokre, czy suche?

5. Dlaczego wstawiasz gotowe ciasto do lodówki? Wydaje mi się, że to przeszkadza drożdżom i ciastu ogólnie.

pozdrawiam

  • Like 1
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 4 miesiące później...

przepis jest ok, ale mam kilka pytań i wskazówek jeśli można:

1. Dlaczego roztrzepujemy jajka? ja dodaje normalne, ale jestem ciekaw jak to wpływa na ciasto

2. Też uważam, że margaryny nie należy rozpuszczać, a wręcz przeciwnie. Można ją wstawić do zamrażarki. Im zimniejsza tym elastyczniejsze ciasto potem i łatwiej się formuje.

3. Dlaczego nie ma w przepisie zwykłego cukru?

4. Jakie drożdże? W sensie czy mokre, czy suche?

5. Dlaczego wstawiasz gotowe ciasto do lodówki? Wydaje mi się, że to przeszkadza drożdżom i ciastu ogólnie.

pozdrawiam

Najprościej - prosze upiec a potem te pytania

Jajka się ubija aby lepiej się połączyły z reszto składników

Brak cukru - dietetyczne :) jest cukier waniliowy + słodkie nadzienie +posypka

Drożdze bez znzczenia ja osobiście mokre

Lodówka bo łatwiej ciasto rozwałkować i gwarantuje że nie przeszkadza ciastu

Jeszcze raz polecam spróbowac wedłóg przepisu:)

POZDRAWIAM

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.