Skocz do zawartości

Piersi z kurczaka po araracku


Bahus

Rekomendowane odpowiedzi

Piersi z kurczaka po araracku

4 piersi z kurczaka

10 dag pieczarek

150 ml rosołu (może być z kostki)

2 łyżki masła

1 łyżka mąki pszennej

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

szczypta sproszkowanych goździków

sól i pieprz do smaku

Piersi z kurczaka umyć i osuszyć. Lekko posolić Obsmażyć na maśle z obu stron na złoty kolor. Wyjąć i przełożyć w ciepłe miejsce. Pieczarki umyć i pokroić w drobną kostkę. Przesmażyć na tłuszczu pozostałym po smażeniu mięsa (ok. 4 min). Dodać mąkę. Smażyć dalej przez ok 1 min. Podlać rosołem. Włożyć obsmażone wcześniej piersi z kurczaka. Dusić do miękkości mięsa. Doprawić solą, pieprzem, sproszkowanym goździkiem. Posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.