Bahus Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Piersi z kurczaka po araracku 4 piersi z kurczaka 10 dag pieczarek 150 ml rosołu (może być z kostki) 2 łyżki masła 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka posiekanej natki pietruszki szczypta sproszkowanych goździków sól i pieprz do smaku Piersi z kurczaka umyć i osuszyć. Lekko posolić Obsmażyć na maśle z obu stron na złoty kolor. Wyjąć i przełożyć w ciepłe miejsce. Pieczarki umyć i pokroić w drobną kostkę. Przesmażyć na tłuszczu pozostałym po smażeniu mięsa (ok. 4 min). Dodać mąkę. Smażyć dalej przez ok 1 min. Podlać rosołem. Włożyć obsmażone wcześniej piersi z kurczaka. Dusić do miękkości mięsa. Doprawić solą, pieprzem, sproszkowanym goździkiem. Posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.