Skocz do zawartości

Klopsiki W Potrawce


Lusia

Rekomendowane odpowiedzi

post-7689-1205934644_thumb.jpg

składniki

1kg miesa mielonego

1kg pieczarek

słoki groszku z marchewką

pół słoiczka przecieru pomidorowego

3 ogórki kiszone

sól, pieprz, vegeta

2 jajka

czerstwa bułka, olej do sażenia, trochę maki do obtoczenia klopsików

przygotowanie

Pieczarki oczyscić, kroimy w ćwartki(duże drobniej), smazymy na goracym oleju i przekadamy do garnka

mielone mięso doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy namoczona w mleku lub wodzie, i dobrze odciśnieta bułkę, jajka, wyrabiamy, i formujemy klopsiki, ktore nastepnie obtaczamy w mące.

Smazymy na goracym oleju i przekładamy do pieczarek

Dodajemu groszek z marchewką, przecier, i dolewamy wody, by klopsiki były zanurzone. dodajemy vegetę, chwilke gotujemy. na koniec wrzucamy pokrojone w kostke ogórki.

Można podawać z ryże, kaszą gryczana, albo ziemniakami.Jesty pyszne!!:)

ja roie z połowy porcji, bo i tak tego duzo wychodzi.

polecam!!! :(

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.