Skocz do zawartości

Piersi z kurczaka w sosie śmietanowym


Bahus

Rekomendowane odpowiedzi

Piersi z kurczaka w sosie śmietanowym

4 piersi z kurczaka

10 dkg włoszczyzny (bez kapusty)

1 średnia cebula

100 ml kwaśnej śmietany

1 łyżka mąki pszennej

1/2 łyżeczki sproszkowanej słodkiej papryki

2 łyżki oliwy do smażenia

sól do smaku

Mięso umyć. Osuszyć, posolić i obsmażyć na tłuszczu z obu stron. Wyjąć i przełożyć w ciepłe miejsce. Włoszczyznę obrać i pokroić w zapałkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Warzywa przesmażyć na pozostałym od smażenia mięsa tłuszczu przez ok 3 min. Obłożyć nimi piersi. Zalać śmietaną. Dodać sproszkowaną paprykę i dusić do miękkości mięsa. (W miarę potrzeby podlewając wodą). Piersi przełożyć na nagrzany półmisek. Sos zagęścić mąką. Podprawić do smaku solą. Polać nim mięso. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.