Selena Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 1 kg białego sera 4 łyżki masła 1,5 szkl cukru pudru cukier waniliowy 6 jajek 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta proszku do pieczenia sól, tłuszcz do formy Ser zmiel. Masło utrzyj ze szklanką cukru pudru i cukrem waniliowym na puszystą masę. Ucieraj dalej, stopniowo dodając żółtka, połącz z serem , mąką i proszkiem do pieczenia. Zmiksuj. Skórkę pomarańczową drobno posiekaj, dodaj do masy, wymieszaj. Białka ubij ze szczyptą soli na pianę, dodając pod koniec ubujania resztę cukru pudru, delikatnie połączz masą. Masę serową wyłóż do natłuszczonej formy. Piecz ok. godziny w temp. 180 stopni. Ostudź , udekoruj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.