Selena Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 2 puszki mleczka skondensowanego 3 galaretki z cukrem : wiśniowa, agrestowa i cytrynowa 2 paczki herbatników Herbatniki pokrusz, wyłóż nimi dno posmarowanej olejem formy. Galaretki przygotuj, dodając o połowę mniej wody niż w przepisie. Ostudź je i schłódź w lodówce. Mleczko podziel na 3 porcje. Agrestową galaretkę zmiksuj z jedną porcją mleczka, wylej ją na warstwę herbatników, wstaw na 30 min do lodówki do stężenia. Zmiksuj cyrtynową galaretkę z kolejną porcją mleczka , wylej na galaretkę agrestową i ponownie schładzaj 30 min w lodówce. Podobnie postąp z galaretką wiśniową. Wstaw deser do lodówki na ok. 3 godz. do całkowitego stężenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.