Skocz do zawartości

Spaghetti po sycylijsku


Bahus

Rekomendowane odpowiedzi

Spaghetti po sycylijsku

40 dkg spaghetti

10 dkg tuńczyka w oliwie

3 dojrzałe pomidory

2 ząbki czosnku

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

starta skórka z 1/2 cytryny

4 łyżki oliwy

sól i pieprz do smaku

Spaghetti ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić. Pomidory sparzyć obrać ze skórki. Miąższ pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przecisnąc przez praskę. Tuńczyka osączyć i rozdrobnić widelcem. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Przesmażyć na nim czosnek. Dodać tuńczyka i pomidory. Smażyć na wolnym ogniu ok. 8 min. Dodać ugotowane spaghetti, dalej smażyć przez ok. 4 min. Doprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać. Posypać natką pietruszki i startą skórką cytrynową.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.