Christina Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 W necie jest sporo przepisów na panierowane różyczki kalafiora (różnią się składnikami panierki i sposobem wykonania), ale ja chciałabym wiedzieć, czy ktoś z Was ma jakiś już WYPRÓBOWANY przepis. Kiedyś z moim TŻ jedliśmy takiego kalafiora w restauracji i tak nam zasmakował, że chciałabym go zrobić w domu. Ponadto - jak myślicie, czy z mrożonego kalafiora też da się zrobić tę pyszną przekąskę? Czy mrożonego kalafiora też trzeba byłoby krótko gotować, czy wystarczyłoby tylko go rozmrozić i wrzucić na minutę do wrzątku? Czy musi smażyć się w głębokim tłuszczu, czy wystarczy obsmażyć na patelni? Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto już robił te pyszności :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grumko Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 My korzystaliśmy z tego przepisu i bardzo nam smakowało: http://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...fiory+sma%BFone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Christina Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Dziękuję, gdy wypróbuję przepis, dam znać jak wyszło :-) Chociaż już po fotce widzę, że kalafiorki wyglądają zupełnie inaczej niż te, które jedliśmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.