Skocz do zawartości

Tort Z Bitą śmietaną


Rekomendowane odpowiedzi

a ja mam pytanie czy ta śmietana zastygnie? i bedzie ciagle taka sztywna?

Bita śmietana raczej nie zastyga i nie robi sie sztywna. Można oczywiście na taką ilość śmietany dodać 4 , 5 łyzeczki rozpuszczonej żelatyny i dobrze wymieszać mikserem, wtedy śmietana będzie bardziej zwarta.

Aha i radze tort ozdobić samą bitą śmietaną, nie obkładać jej marcepanem czy masą cukrową bo śmietana może je rozpuścić.

Możesz zrobić zwykły tort, nie piętrowy po prostu z mniejszej ilości składników . Ja często wlaśnie taki robie

post-9750-1209534465_thumb.jpg

Proponuje rowniez zrobić tort w dniu, w kórym będzie spozywany . Bita śmietana na drugi dzień nie wygląda atrakcyjnie .

Pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

a i jeszcze jedno :lol: to z 1,5 l smietany to jakos duzo tej masy wychodzi. jakiej mniej wiecej pojemności miska??

Dużo wychodzi bo to były składniki na tort piętrowy.

Jesli chodzi o miske to nie mam pojęcia jakiej jest pojemności. Po prostu wzięłam największą jaką mam w domu.

Jesli nie masz dużej miski to wez 2 mniejsze i podziel mase .

Najlepiej będzie jeśli mi napiszesz na ile osób ma być tort a ja ci napisze czy konieczne jest robienie tortu piętrowego.

Bo nie ukrywam ,że na torty piętrowe bardziej nadają sie masy na bazie masła.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.