Dorotaxx Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Ciasto: 1/2 kg mąki 25 dag margaryny 1 cukier waniliowy, ok 1 szkl gęstej kwaśnej śmietany (można dodać 1 żółtko ale nie trzeba ) Mąkę z margaryną posiekać, dodać śmietanę, cukier waniliowy. Dokładnie wyrobić ciasto i schłodzić w lodówce ok. 1-2 godz. Masa: Krem karpatkowy 1 masło pół margaryny ,,Kaśki,, pół litra mleka Cukier do smaku ( jeśli masa karpatkowa będzie mało słodka) Krem przyrządzic wg. przepisu na opakowaniu. Utrzeć masło z margaryną i dodawać po łyżce ostudzonego kremu ciągle ucierajac. Dodatkowo : białko cukier waniliowy Wykonanie: Ciasto wyjąć z lodowki , rozwałkować, kroić w paski i nawijać na rurki. Ja kroje paski o szerokości około 1,5 cm. a ich dlugość zależy od wielkosci foremek. Wierzch smarować białkiem przy użyciu pędzelka. Posypać cukrem waniliowym lub zwykłym , piec na złoty kolor w temp. 180 st. . Wyjąć z piekarnika, delikatnie zdejmować jeszcze ciepłe rurki z foremek. Kiedy rurki wystygna, napełniać je kremem karpatkowym . Z podanych składników wychodzi około 30 rurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANGI Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Pychotki, mniam, mniam:)))) Ja też robiłam ostatnio rureczki z kremem, musiałam je szybko chować przed mężem i synkiem bo nie zostało by po nich śladu dla gości:)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorotaxx Opublikowano 16 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Ja w tamtym tygodniu robiłam rurki na komunie dla kolezanki , przyjechala po nie w piątek wieczorem a w niedziele rano nie było juz połowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.