Dorotaxx Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Farsz: kilo ugotowanych ziemniaków pół kilo sera tłustego 1 duża cebula pieprz sól ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, przestudzić. przecisnąć ziemniaki praską .to samo zrobic z serem. Cebulke pokroić w kostke i podsmażyć na złoty kolor. Ziemniaki wymieszać z serem, cebulką i resztą składników Doprawic do smaku Ciasto: Pół kilo mąki 2 jajka szklanka ciepłej, przegotowanej wody 5 łyżek oleju pół łyżeczki soli szczypta cukru Make przesiać, wbic jajka, dodać sól , cukier i olej, wyrabiać dolewając ciepłą wode. Dokładnie wyrobić ciasto ( ma byc gładkie) Ciasto rozwałkować, wykrawać szklanką koła, na środek krążka nakładać łyżeczke farszu . Dokładnie zlepić boki. Gotować porcjami w osolonej wodzie. Do wody można dolać 2 łyzki oleju , pierogi nie będa sie lepić. Podawać ze skwarkami, podsmażoną cebulką lub śmietaną . Na drugi dzień podsmażac na złoty kolor na małej ilości margaryny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Ale narobiłaś mi ochoty na pierogi niebawem je zrobię. Mam pytanko czy pierogi można mrozić jak tak to mrozicie surowe czy ugotowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorotaxx Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Możesz zamrozić takie i takie, po prostu surowe gotuj dłuzej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.