Skocz do zawartości

Pierogi Ruskie


Dorotaxx

Rekomendowane odpowiedzi

Farsz:

kilo ugotowanych ziemniaków

pół kilo sera tłustego

1 duża cebula

pieprz

sól

ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, przestudzić.

przecisnąć ziemniaki praską .to samo zrobic z serem.

Cebulke pokroić w kostke i podsmażyć na złoty kolor.

Ziemniaki wymieszać z serem, cebulką i resztą składników

Doprawic do smaku

Ciasto:

Pół kilo mąki

2 jajka

szklanka ciepłej, przegotowanej wody

5 łyżek oleju

pół łyżeczki soli

szczypta cukru

Make przesiać, wbic jajka, dodać sól , cukier i olej, wyrabiać dolewając ciepłą wode. Dokładnie wyrobić ciasto ( ma byc gładkie)

Ciasto rozwałkować, wykrawać szklanką koła, na środek krążka nakładać łyżeczke farszu . Dokładnie zlepić boki.

Dołączona grafika

Gotować porcjami w osolonej wodzie. Do wody można dolać 2 łyzki oleju , pierogi nie będa sie lepić.

Podawać ze skwarkami, podsmażoną cebulką lub śmietaną . Na drugi dzień podsmażac na złoty kolor na małej ilości margaryny .

Dołączona grafikaDołączona grafika

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.